Welzijnsbevraging
Samen bouwen aan een betere werkomgeving
Preventieadviseur psychosociale aspecten Rosanne Volckaert van IDEWE geeft meer uitleg
Waarom deze welzijnsbevraging?
Vanuit ons engagement om jouw welzijn te verbeteren en de arbeidsomstandigheden voor al onze medewerkers te optimaliseren, organiseren wij vanaf 24/02/2025 een welzijnsbevraging binnen onze zone.
Deze bevraging voldoet aan de wetgeving rond psychosociale aspecten en behandelt thema’s zoals:
Geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag
Werkgerelateerde stress en burnout
Tevredenheid, motivatie en betrokkenheid
Inspraak en ontwikkelingskansen
Met jouw deelname krijgen we een volledig beeld van zowel de positieve elementen als de mogelijke knelpunten in jouw werkomgeving.
Waarom meedoen?
Jouw stem telt: alleen bij voldoende deelname krijgen we een representatief beeld van de werksituatie binnen onze organisatie.
Eenvoudig en snel: de vragenlijst invullen duurt slechts 15 minuten.
Volledig anoniem: de verwerking van jouw antwoorden gebeurt strikt vertrouwelijk door IDEWE, een onafhankelijke externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.
Concrete acties: de directie verbindt zich ertoe de resultaten op te volgen en knelpunten aan te pakken.
Hoe werkt het?
Uitnodiging ontvangen: je krijgt binnenkort een uitnodiging via e-mail van survey@idewe.be met een unieke link naar de bevraging.
Vul de vragenlijst in: dit duurt ongeveer 15 minuten.
Resultaten en opvolging: de resultaten worden verwerkt vanaf eind april en zullen begin mei aan de zoneleiding worden teruggekoppeld. Deze resultaten zullen vervolgens worden gebruikt om een actieplan op te stellen en concrete verbeteringen door te voeren.
Veelgestelde vragen
-
Ja, IDEWE behandelt alle antwoorden volledig anoniem en vertrouwelijk.
-
De bevraging zal worden uitgevoerd door Groep IDEWE, je externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. IDEWE is gebonden aan een strikte deontologische code en behandelt je antwoorden altijd strikt vertrouwelijk.
IDEWE geeft jouw individuele antwoorden aan niemand door, ook niet aan je werkgever.
Je werkgever ontvangt alleen anonieme groepsresultaten – voor groepen vanaf zes personen.
-
Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Madelien Mues, preventieadviseur via madelien.mues@zonezuidoost.be
-
Je bijdrage neemt ongeveer 15 - 20 minuten in beslag. Neem de tijd om de vragen in te vullen.
-
Je kan het invullen op elk moment onderbreken. Klik daarna terug op de link in de e-mail om de vragenlijst verder in te vullen.
-
Je krijgt 3 weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Elke week ontvang je een herinnering met daarin de exacte deadline.
-
Deelnemen is niet verplicht. Toch heeft je deelname alleen maar voordelen. Je krijgt de kans om aan te geven wat er goed loopt en wat er beter kan. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de werksituatie, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen. De maatregelen die genomen worden, zullen zo volledig zijn als het beeld dat we van jullie ontvangen.